Să prevenim cazurile de incendiere a vegetației uscate

0
68

În legătură cu condițiile meteo nespecifice pentru această perioadă a anului, în R. Moldova se înregistrează multe cazuri de incendiere a vegetației uscate.

În scopul preîntâmpinării arderii vegetației uscate pe pășuni, a ierbii uscate şi altei vegetaţii pe marginile de drumuri, în fâşiile forestiere, spaţiile verzi, informăm populația cu privire la pericolele pe care le poate cauza incendierea vegetației uscate.
În cazul în care aceste cazuri se constată urmează să anunțați imediat serviciul antiincendiar pentru localizarea și lichidarea incendiilor, precum și colaboratorii Inspecției pentru protecția Mediului pentru atragerea la răspundere a persoanelor care au comis încălcarea.
Legislaţia de mediu — art. 62 al Legii RM privind protecţia mediului înconjurător nr. 1515 din 16.06.1993 prevede: este interzisă şi se sancţionează prin lege arderea miriştilor, a învelişului vegetal uscat al perdelelor forestiere de protecţie, al câmpurilor, de pe marginile drumurilor, arderea deşeurilor nocive în afara perimetrelor admise şi special amenajate.
Iar art. 115 alin. (3) al Codului contravenţional stabilește: arderea în câmp deschis a resturilor vegetale de orice provenienţă se sancţionează cu amendă de la 60 la 90 de unităţi convenţionale (3000-4500 lei) aplicată persoanei fizice şi cu amendă de la 240 la 300 de unităţi convenţionale (12000-15000 lei) aplicată persoanei juridice.

Maria Bencheci, Inspector principal IPM Soroca


Articolul precedentCONCURS FOTO PENTRU SOROCENI: 14-24 februarie – Decada Dragostei
Articolul următorOPINIE: Turneu de fotbal pentru copii la Cremenciug. Și nu numai…
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.