Să celebrăm Ziua Pământului nu doar la 22 aprilie

0
136
 În fiecare an pe data de 22 aprilie celebrăm Ziua Pământului, zi în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător menită pentru a ne reaminti că planeta Pământ și ecosistemele sale ne oferă condițiile necesare pentru întreținerea vieții, condiții fără de care nu ar exista viața pe Pământ.
    Stimați, Soroceni, vă îndemnăm, în zilele de weekend, să faceți și voi curățenie în jurul gospodăriilor dumneavoastră, spații dragi sufletului D-stră!
   Fiecare din noi poate îmbina utilul cu plăcutul, plimbarea de seară poate fi un prilej bun de a curăța locul care îți este destinație, noi am ales Râpa lui Bechir, un loc deosebit în adevăratul sens al cuvântului, zilnic este vizitat de băștinași dar și de oaspeții municipiului.
Vă îndemnăm să promovați exemplul D-stră în cerc restrâns, cu membrii familiei, prieteni, respectând regulile pandemice, puteți contribui la o comunitate curată!
  În acest context am purtat o discuție cu Dnul Pavel, îngrijitor de teren în preajma Lumânării Recunoștinței, care este întristat de faptul că jos, tomberoanele au fost evacuate,  iar zilnic acesta parcurge circa 1 km pentru a arunca deșeurile, lipsa tomberoanelor creează și mai mult dezordinea și poluarea, la poalele lumânării am găsit deșeuri stocate de către alți voluntari, lăsate în speranța că serviciul salubrizare ar urma să le evacueze.
Asociația de băștinași „Cu drag pentru Soroca”

AO ”Info-DAVA” este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul ”Comunicare pentru schimbare” în raionul Soroca. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API).


Articolul precedentObservațiile Ministrului Afacerilor Externe la Summitul Mondial pentru Dezvoltare Durabilă – Masă rotundă la nivel înalt privind repornirea creșterii ecologice (10 Februarie 2021)
Articolul următorGospodarii din Șeptelici au salubrizat cimitirul
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.