Românilor din Câmpia Sorocii le pasă!

0
43

Până când clasa politică de la Chişinău îşi reglează conturile şi urzeşte fel de fel de scenarii în ce priveşte candidaturile la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, un grup de cetăţeni români cu domiciliul în oraşul şi raionul Soroca, au decis să nu aştepte ce „decizii istorice” vor adopta „boşii din capitală” care, se pare, în mare parte urmăresc alte interese decât cele naţionale, dar să acţioneze în ceea ce priveşte identificarea unui candidat unic al dreptei la preşedinţia RM şi a unui (unor) candidaţi în Parlamentul de la Bucureşti.

Participanţii la întrunirea care a avut loc duminică au decis să creeze un Grup de iniţiativă care să pună bazele unei Organizaţii non-guvernamentale cu un scop foarte distins — promovarea ideii unionismului în Câmpia Sorocii. Pe de altă parte, în cadrul acestei şedinţe s-au propus mai multe candidaturi de candidaţi la funcţiile sus-numite, cel mai des vehiculându-se numele domnului Vasile Nedelciuc (Este originar din satul Bulboci. A fost unul dintre liderii Mişcării de eliberare naţională, deputat în primul parlament al RM, preşedinte al Comisiei parlamentare pentru politica externă, membru în delegaţia RM la APCE, deţinând şi funcţia de vicepreşedinte al APCE. Este vorbitor de limba română, engleză şi rusă — V.C.) la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova şi a domnului Mihai Severovan (S-a născut în satul Gura Camencii. A fost ministru al Serviciilor Comunale şi Exploatării Fondului de Locuinţe, ministru al Dezvoltării Teritoriului, Construcţiilor şi Gospodăriei Comunale în cinci cabinete şi primar de Chişinău — V.C.), la funcţia de deputat în Parlamentul României.

Articolul precedentLupta pentru titlu este deschisă!
Articolul următorProtestul lui Radu Pietreanu (VIDEO)
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.