România a prelungit acordul de asistență financiară nerambursabilă de 100.000.000 euro acordat RM

0
46

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe a României a declarat astăzi că este prelungit acordul de asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova, semnat în anul 2010. 

„Domeniile în care acest ajutor poate fi acordat se extind la infrastructură, sănătate, cultură, mediu, apă şi canalizare, sprijinind realizarea şi funcţionarea unor structuri în aceste domenii la standarde europene”, a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, în protocolul adiţional au fost incluse şi condiţii politice şi tehnice care trebuie respectate pentru accesarea asistenţei financiare acordate de România. „Mă refer aici la menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, cu respectarea principiilor democratice şi ale statului de drept, la fundamentarea relaţiilor bilaterale în partenriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, la implementarea deplină a Acordului de asociere cu UE semnat de Republica Moldova şi realizarea reformelor necesare, cu accent pe reforma justiţiei, asigurarea condiţţilor necesare pentru consolidarea şi protejarea prezenţei investiţionale a Republicii Moldova în Republica Moldova”, a declarat ministrul român de Externe.

De asemenea, Bogdan Aurescu a precizat că România depune eforturi susţinute pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură şi istorie între România şi Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.