România a prelungit acordul de asistență financiară nerambursabilă de 100.000.000 euro acordat RM

0
46

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe a României a declarat astăzi că este prelungit acordul de asistenţă financiară nerambursabilă în valoare de 100 milioane de euro acordat Republicii Moldova, semnat în anul 2010. 

„Domeniile în care acest ajutor poate fi acordat se extind la infrastructură, sănătate, cultură, mediu, apă şi canalizare, sprijinind realizarea şi funcţionarea unor structuri în aceste domenii la standarde europene”, a declarat Bogdan Aurescu.

Potrivit lui Bogdan Aurescu, în protocolul adiţional au fost incluse şi condiţii politice şi tehnice care trebuie respectate pentru accesarea asistenţei financiare acordate de România. „Mă refer aici la menţinerea parcursului european al Republicii Moldova, cu respectarea principiilor democratice şi ale statului de drept, la fundamentarea relaţiilor bilaterale în partenriatul strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova, la implementarea deplină a Acordului de asociere cu UE semnat de Republica Moldova şi realizarea reformelor necesare, cu accent pe reforma justiţiei, asigurarea condiţţilor necesare pentru consolidarea şi protejarea prezenţei investiţionale a Republicii Moldova în Republica Moldova”, a declarat ministrul român de Externe.

De asemenea, Bogdan Aurescu a precizat că România depune eforturi susţinute pentru consolidarea comunităţii de limbă, cultură şi istorie între România şi Republica Moldova.


Articolul precedentCu susținerea Uniunii Europene, la Soroca au fost deschise patru locuințe protejate pentru persoanele cu dizabilități intelectuale /VIDEO
Articolul următorAlte 925 persoane infectate și 16 decese. Suntem pe plus și în raionul Soroca.
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.