REZONANȚĂ. Cine nu-i cu noi — este împotriva noastră

0
608

Ana BEJAN, ex-prefect al județului Soroca: Aceasta este lozinca comunistă, pe care au preluat-o și democrații noștri. Sunt așa de „corecți”, cu fapte și nu cu vorbe, dar nu spun cu ce bani au reparat grădinițe, școli, drumuri, teatre.

Am citit în „Observatorul de Nord” din 8 februarie că vor fi reparate mai multe grădinițe de copii cu banii Guvernului României. M-am bucurat pentru copiii din aceste sate, dar am rămas stupefiată când printre aceste sate n-am găsit și grădinița de copii din satul Visoca, sat în care de 20 de ani nu există grădiniță. 135 de copii nu au dreptul la educație. Stau acasă și așteaptă când cei de la Direcția de Învățământ, de la Consiliul raional vor răspunde la cererile părinților și la strigătul de disperare al copiilor…
Știți de ce APL din raion nu reacționează? Primarul, domnul Grigore Pleșca, nu este de al lor! A avut curajul să semneze Declarația de Unire cu România, nu a trecut din partid în partid, nu a trădat. Este un om cinstit, sincer, cumsecade. Iată de ce se răzbună conducerea pe satul Visoca. Se pregătesc pentru alegerile locale. Or, dacă primarul nu va deschide grădinița, oamenii nu-l vor vota… Când mai vine caravana, duceți-i pe cei de la Chișinău să se uite în ochii copiilor părăsiți de guvernare.
Am spus și mai repet: banii poporului român n-au miros pentru conducerea raionului. În România dansează Hora Unirii și se jură că sunt români, iar acasă îi persecută pe cei care sunt adevărați români. Dați, fraților români, cât mai mulți bani! Ei se lustruiesc pe sine… Ne vom adresa Avocatului copilului și-l vom întreba dacă nu se încalcă dreptul celor 135 de copii de la Visoca. Vom invita televiziunile, jurnaliștii la o Conferință de presă. Vă vor ataca părinții în judecată. Fapte, nu vorbe, numai cu ai voștri.
Apropo, nu fac campanie electorală. Nu mă interesează… Știu ce este politica și mi-e silă de tot ce se întâmplă.
Din partea redacției: Este strigător la cer ceea ce se întâmplă, or cunoaștem foarte bine situația copiilor de la Visoca. Am vrea să știm și noi cu ce au păcătuit acești 135 de copilași în fața celor care au întocmit lista grădinițelor de copii ce urmează să fie reparate din banii României, dar nu din buzunarele proprii… Or, chiar așa de jos să fi căzut unele persoane încât să-și permită să-l ignoreze pe un primar cu verticalitate și să atenteze la fericirea unor copii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.