Republica Moldova – locul I la numărul de decese și locul III la numărul de infectări

0
642

  Chiar dacă autoritățile de la Chișinău se laudă cu succese „deosebite” în lupta cu coronavirusul, ba mai și citește lecții de bună purtare vecinilor, statistica, bat-o vina, ne toarnă plumb în picioare.

Or, după cum scrie cotidianul.md, în RM se înregistrează cea mai înaltă rată de mortalitate de COVID-19, din cele 23 de țări din Europa Centrală și de Est. Cu o rată de peste 80 de persoane decedate la un milion de populație, RM ocupă de departe primul loc în acest clasament rușinos. Bunăoară, media de persoane decedate, în regiune, este mai mică de 40 de decese la un milion de locuitori.

Pe de altă parte, conform aceleași surse, RM ocupă un dezonorant loc trei și la capitolul „infectări” la un milion de locuitori, fiind „depășită” doar de Belarus și Federația Rusă. Cu o singură remarcă: cele două țări, spre deosebire de RM, nu au avut declarate stări de urgență națională, iar Belarusul măcar nici nu a întrodus ceva restricții pe perioada pandemiei… Ba mai mult, site-ul Our World in Data, care oferă aceste statistici, creditează Republica Moldova cu o populație de 4 milioane de locuitori, mult peste numărul real în prezent, estimat la aproximativ 3 milioane. (INFO OdN)

Articolul precedentTurnul Babel: fapte, stiri, informații, declarații – pe scurt
Articolul următorLa Cahul coronavirusul…închide piața
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.