Republica Moldova – lider regional la capitolul „infectarea medicilor”

0
121
FOTOGRAFIE SIMBOL

Dacă în alte domenii Republica Moldova nu se prea regăsește printre lideri, la capitolul „infectarea medicilor”, în aceste vremuri de pandemie stăm „mai mult decât bine”. Or, statisticile sunt de partea noastră – în Ucraina, din numărul total de infectași cu coronavirus alcătuiește 19 la sută, în România 11%, iar în Republica Moldova 26% (932 de persoane, la oara când este scris acest material).

    Altfel, trebuie să mai precizăm un lucru important: în România și în Ucraina, personalul medical este testat în mod prioritar. Ba mai mult, statele au efectuat mult mai multe teste decât Republica Moldova până în prezent. Potrivit celor mai recente statistici, Ucraina a efectuat 104.544 de teste, dintre care s-au dovedit a fi pozitive 9.866, adică o rată de 9,44%.

România a efectuat până la data de 30 aprilie 166.993 teste, dintre care s-au dovedit a fi pozitive 11.978, adică o rată de 7,2%. În Republica Moldova s-au efectuat doar 17.228 de teste, dintre care pozitive s-au dovedit a fi 3.638, adică o rată de peste 21%. Fără comentarii.

INFO OdN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.