Republica Moldova în „careul de ași” a țărilor cele mai afectate de Covid-19

0
86
Foto: pixabay.com

    Conform ultimilor statistici, Republica Moldova ocupă locul trei printre țările europene cu cel mai mare număr de infectați cu Covid-19, după Armenia și Suedia, careul de ași fiind completat de Macedonia de Nord

„Primele 11 locuri din Europa includ Armenia, Suedia, R. Moldova și Macedonia de Nord, transmisia accelerată a dus la „reapariția foarte semnificativă. Săptămâna trecută, Europa s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri săptămânale pentru prima oară după mai multe luni. (…) 30 de ţări au fost afectate de o creștere a noilor cazuri de coronavirus în cursul ultimelor două săptămâni”, a declarat directorul pentru Europa al OMS, Hans Kluge, la o conferință difuzată online din Copenhaga.

Kluge a mai spus că avertizările sale despre riscul de reapariție a virusului au devenit realitate. „De câteva săptămâni, am vorbit despre riscul de reapariție, deoarece țările ajută măsurile”În 11 dintre aceste târî, accelerarea transmiterii a antrenat o recrudescenta semnificativă care, dacă nu este controlată, va împinge sistemele de sănătate la capătul prăpastiei încă o dată în Europa”, a declarat oficialul OMS, fără să nominalizeze vreo ţară sau să ofere cifre naţionale.

OMS a menționat că cele 11 țări sunt: Armenia, Suedia, Moldova, Macedonia de Nord, Azerbaidjan, Kazahstan, Albania, Bosnia-Herțegovina, Kârgâzstan, Ucraina și Kosovo.

Articolul precedentDebarcaderul de la Soroca a fost luat de ape, l-au găsit tocmai mai jos de Vasilcău
Articolul următorUn sorocean a împușcat în curtea sa un câine: „Eu am sărit în apărarea copilului!”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.