Recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar pentru persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19

0
98

Persoanele cu pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID-19,  vor avea dreptul la recuperare balneo-sanatorială în mod prioritar, informează Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Guvernul a aprobat ieri modificări la cadrul normativ pentru a asigura în mod prioritar dreptul la reabilitare și recuperare a persoanelor asigurate, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități adulte și veteranilor de război care au pneumofibroze ca rezultat al infecției cu COVID – 19.

 

Scopul modificărilor propuse este de a spori accesul categoriilor de persoane menționate la tratament de reabilitare, în vederea reducerii sechelelor pulmonare, în urma infecției cu Coronavirus de tip nou (COVID-19), ceea ce va avea un impact major pentru sănătatea publică și va contribui la îmbunătățirea calității vieții acestora.

 

Dreptul la serviciile de reabilitare/recuperare va fi acordat categoriilor nominalizate în primele 9 luni după boală, indiferent de faptul dacă anterior au beneficiat de bilet.

 

Implementarea modificărilor operate nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat, se menționează în comunicatul ministerului de resort.

Articolul precedentPrimarul municipiului Soroca a semnat dispoziția de relansare a procesului educațional în grădinițe
Articolul următorVIDEO: Nistrul bâhlit de la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.