Recorduri mondiale stabilite de copiii (III)

0
27

CEA MAI DE SUCCES TÂNĂRĂ ALPINISTĂ

Este Crina Coco Popescu din Brașov (FOTO), tânăra care a făcut o profesie din alpinism încă de la o vârstă fragedă. Avea doar 16 ani când a încheiat de escaladat lanțul de vulcani Sidley din regiunea Antarctica. Prima oară când a început meseria de alpinist, Coco avea doar 6 ani si a trebuit să fie îndrumată pas cu pas, însă acum se poate lăuda cu unul dintre cele mai impresionante parcursuri profesionale. În timp ce unele dintre noi simt că se învârte pământul cu ele dacă se uită în jos de la etajul al treilea al unui bloc, Coco a urcat până la înălțimea de 4800 de metri, susținută doar de curaj si de câteva frânghii!

 

CEA MAI TÂNĂRĂ CÂNTĂREAȚĂ DE OPERĂ

O fetiță de 10 ani din Pittsburg, Statele Unite, i-a uimit pe membrii juriului America’s got talent după ce a interpretat aria „O, mio babbino caro” a lui Puccini. Deși nu a câștigat marele premiu al competiției si s-a clasat pe locul secund, Jackie Evancho, fetița de clasa a cincea cu voce de primadona a scos deja un album solo si a cântat în fața unui public numeros pe scena prestigioasei Carnegie Hall. Totul a pornit în 2008, când mama fetiței a adus acasă un dvd cu filmul Fantoma de la Opera. După ce l-a văzut, Jackie a început să exerseze singură, însă părinții au decis că micuța are talent si că ar trebui să o înscrie la cursuri. Așa se face că astăzi ea are extrem de multe apariții televizate, fiind invitată să cânte săptămânal pe cele mai mari dintre scenele lumii.

 

CEL MAI TÂNĂR PROFESOR UNIVERSITAR DIN LUME

Nu te-ai fi așteptat ca cel mai tânăr lector universitar din lume să aibă doar 8 ani, nu? Aman Rehman este un băiețel inteligent si ambițios care predă la Colegiul de Arte Interactive Dehdrun, explicându-le mult mai vârstnicilor lui studenți cum se realizează generarea animațiilor. Pe lângă lucrul la colegiu, Aman spune că petrece patru ore pe zi dezvoltând software pentru multe companii si regretă faptul că propriile îndatoriri de la scoală îi ocupă, de asemenea, timp. În următorii ani, tânărul universitar si-a propus să găsească o soluție pentru epuizarea resurselor solului si să afle care este adevărul despre ființele extraterestre. Dacă va avea sau nu succes, rămâne să vedem.

 

Articolul precedentAmintiri din copilărie… cu Vitalie Răileanu
Articolul următorAmintiri din copilărie… cu Constantin Nesterenco
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.