Recorduri mondiale stabilite de copii (II)

0
75

CEA MAI TÂNĂRĂ PARAȘUTISTĂ DIN LUME

Cea mai tânără parașutistă din lume este… o româncă! Pe numele ei Valentina Mihanciu (FOTO), fata este din Sibiu si avea doar 9 ani când a sărit în tandem cu instructorul ei la baza de la Strejnic, într-un zbor care a durat 55 de secunde si a pornit cu un salt efectuat de la o înălțime de 400 de metri. Valentina este premiantă la școală, iar, în afară de parașutism, mai este interesată de patinaj și dans. Cel care a îndrumat-o spre domeniul săriturii de la înălțime a fost tatăl ei, unul dintre cei mai buni instructori de parașutism din țară. Un adevărat exemplu de învingere a fricii, nu credeți?

 

CEL MAI TÂNĂR BATERIST PROFESIONIST DIN LUME

Acum are 7 ani, însă a intrat în circuitul profesionist la doar 5 ani, 10 luni si 3 zile. Julian Pavone, căci acesta este numele băiețelului, este considerat un geniu al muzicii, fiind capabil să cânte la un set de 22 de piese si având contracte semnate cu Vic Firth, Sabian Cymbals, ddrum si Sennheiser Microphones. A apărut în peste 150 de emisiuni, inclusiv la Oprah Winfrey și a câștigat mai multe premii decât poate număra. La propriu. Nu vi se pare senzațional?

 

CEL MAI TÂNĂR APELANT AL SERVICIULUI DE URGENȚE

Nu vorbim despre un talent anume, ci despre o reacție extrem de importantă, care a salvat viața cuiva. AJ Hayes din Oregon, Statele Unite, în vârstă de 3 ani, i-a salvat viața tatălui sau, care s-a înjunghiat din greșeală cu o daltă, în timp ce încerca să confecționeze un scaun din lemn. AJ a fugit la telefon si a format numărul de urgență corespunzător pentru Statele Unite, 911, spunându-i operatoarei că „Tata este rănit”. Serviciul de detectare telefonică a stabilit adresa de unde a fost efectuat apelul si a trimis o echipă medicală la fața locului. Astăzi, AJ si tatăl lui sunt perfect sănătoși si mai fericiți decât oricând să se aibă unul pe celălalt.

 

 

Articolul precedentBabă neagră deosebită
Articolul următorAmintiri din copilărie… cu Vitalie Răileanu
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.