Realităţi în OAMENI ŞI KILOMETRI

0
64

Asociaţia reporterilor „Oameni şi Kilometri”, care este o platformă on-line de jurnalism social, focusată pe abordarea intrinsecă a istoriilor umane şi/sau a fenomenelor din Republica Moldova a vernisat duminică, 9 iulie, în incinta Cetăţii Soroca, expoziţia fotografică cu genericul „REALITĂŢI”. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Support to Public Assotiation of Reporters & “OAMENI ŞI KILOMETRI NGO”, susţinut financiar de European Endjwment for Democracy (EED).

Expoziţia cuprinde 50 de fotografii, care aduc în vizorul societăţii, dar şi a autorităţilor, probleme precum starea ecologică a râului Nistru, sistemul de învăţământ, perspectiva tinerilor la sate sau îmbătrânirea populaţiei. Fotografiile au fost realizate de cinci fotografi din Republica Moldova, selectaţi în cadrul unui concurs de burse menit să susţină şi să promoveze fotografia documentară şi fotojurnalismul.

Printre cei cinci protagonişti este şi colegul nostru Vadim Şterbate, care a declarat următoarele: “Bursa oferită de “OAMENI ŞI KILOMETRI” a însemnat o motivaţie de a cunoaşte alţi oameni, aflaţi la mai mulţi sau mai puţini kilometri de mine. În sistemul de învăţământ am avut un teren tocmai bun pentru a fotografia ce-i bun şi ce-i mai puţin bun. M-a intrigat să continui pe cont propriu să documentez acest domeniu…”.

Expoziţia fotografică “REALITĂŢI” va fi expusă publicului până pe data de 31 iulie 2017 şi nu doar la Soroca, dar şi la rondul de lângă monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului şi în Piaţa Horelor din municipiul Cahul.

Dan Aolei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.