Rata de vaccinare a angajaților din sistemul educațional al raionului Soroca este de 84 la sută

0
66

În 12 din cele 46 de instituții de învățământ din raionul Soroca – școli primare, gimnazii, licee, rata imunizării împotriva COVID-19 este de sută la sută. În raion mai rămân nevaccinați încă 136 de persoane angajate în sistemul educațional.

Rata de vaccinare în instituțiile de învățământ din raion este de circa 84 la sută. Primii în raion, încă la mijlocul verii, au atins cota de sută la sută angajații de la Gimnaziul Pârlița. Pe de altă parte, mai greu decurge campania de vaccinare în gimnaziile Cerlina, Nimereuca, Holoșnița, școala primară Trifăuți…

Pe de altă parte, conform unei decizii ale autorităților, persoanele care nu sunt vaccinate nu pot merge la serviciu dacă nu prezintă testul negativ la COVID. Altfel, în raion sunt , la ziua de astăzi, 136 de pedagogi nevaccinați, dar numai jumătate din aceștia au prezentat rezultatele negative la COVID.

Nadejda SEREDOVSCHI, președinta Consiliului raional Soroca a Sindicatelor din Educație și Știință: Sindicatul nostru a decis să acorde un ajutor, în măsura posibilităților, persoanelor care nu sunt vaccinate, din varii motive, și care nu pot merge la serviciul. În această ordine de idei, noi ne-am luat angajamentul să achităm costul unui test, care costă 260 de lei. Acest ajutor îl putem acorda doar o singură dată, dar aceste persoane au nevoie de două teste pe lună. Până acum acest ajutor l-au primit 12 persoane.

Angela MUȘENCO, șefa Direcției raional Învățământ Soroca: Și noi, cei de la Direcția Învățământ, și administrațiile instituțiilor de învățământ vom face tot posibilul ca personalul angajat în educație să respecte deciziile autorităților. Pe de altă parte, domnul ministru Topală a declarat, recent, că nici o persoană nu va fi concediată pe motiv că nu este vaccinată…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.