Raionul Soroca: Mai mulți bani pentru drumuri, în anul 2022

0
105
Drumuri în Nimereuca, spălate de ploaie
Pentru anul 2022 toate primăriile din raionul Soroca vor avea un buget mai mare pentru infrastructura drumurilor publice locale. Este un pas mic, dar substanțial pentru a consolida autonomia autorităților publice locale.

   Aceasta majorare se datorează alocării de către Guvernul Republicii Moldova în cuantum de 100% din volumul total al taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, pentru unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I, calculate proporțional numărului populației din teritoriul unității administrativ-teritoriale respective.

Cea mai avantajată primărie din raionul nostru, în urma acestor modificări, este cea a municipiului Soroca, care va avea un buget în 2022 pentru infrastructura drumurilor publice în valoare de 9204,9 mii lei, cu aproape 5 mln mai mult decât în 2021.
În total volumul transferurilor cu destinație specială din Fondul rutier pentru unitățile administrativ-teritoriale de nivelul I din raionul Soroca sunt planificate pentru anul 2022 cu 13 mln lei mai mult decât în anul 2021. Peste 24 mln lei vor fi valorificate de către primăriile raionului Soroca pentru infrastructura drumurilor locale.
SURSA: Ion BABICI, deputat în Parlamentul Republicii Moldova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.