PSRM și Grupul parlamentar „Pentru Moldova”, la prima acțiune comună – NU dublării numărului de buletine de vot

0
154
   Chiar dacă Grupul parlamentar „Pentru Moldova”, la fel ca și alte formațiuni din legislativ, a căzut în capcana pusă de  Igor Dodon gen „participarea la consultările cu privire la încropirea unei noi majorități parlamentare”, la ședința parlamentului de astăzi, cei din PSRM și grupul Partidul Șor + deputații plecați din Pro Moldova au votat împreună împotriva inițiativei Platformei DA de dubla numărul Buletinelor de vot de la Birourile de votare de la 5000 la 10000. 

„Am văzut cum s-au desfășurat alegerile prezidențiale în diasporă. Mii, zeci de mii de cetățeni nu au putut vota. Noi am propus acest proiect de lege încă în luna mai și este legat de situația pandemică. Noi propunem două zile de vot atât peste hotare, cât și pe teritoriul țării. De asemenea noi propunem suplinirea numărului de buletine de vot de la 5 000 la 10 000”, a declarat deputatul Vasile Năstase.

Ca întotdeauna, o opinie mai „împăciuitoare a avut Dumitru Diacov, PDM: „Noi vom vota includerea în ordinea de zi a acestui proiect, dar este clar că noi trebuie să facem o concluzie mai profundă în legătură cu totul ce s-a întâmplat. Trebuie să modificăm Codul Electoral în așa fel, în cât el să slujească în interesul tuturor păturilor sociale.”


Articolul precedent“Carte veche, carte rară” la Muzeul de Istorie și Etnografie din Soroca / VIDEO
Articolul următorSoroca: ținut cultural – Bine ați venit la Vărăncău! /VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.