Proiectul Shift Edu: Un nou spațiu de învățare pentru elevii Centrului de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul

0
36

COMUNICAT DE PRESĂ

Vineri, 26 noiembrie 2021, ora 11:00

 Integrarea TIC în demersul educaţional pune în prim plan necesitatea regândirii mediului de învăţare, a sălilor de studiu, amenajării şi înzestrării acestora corespunzător cerinţelor timpului. Clasele tradiţionale se vor transformate, pentru că se transformă procesul instructiv-educativ, se transformă acţiunea profesor-elev, iar elevul de azi, nativ digital, învață altfel. Prin urmare, şcoala modernă înseamnă spaţii de învăţare flexibile, modulare, care facilitează învățarea activă, interactivitatea și colaborarea.

În acest context, Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole (CEHTA) din Țaul este beneficiarul unei clase moderne în cadrul proiectului Shift Edu ”Competențe digitale pentru economia modernă”, susținut de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare și implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA. Sala, una multifuncțională, a fost dotată cu mobilier și echipament performant și întrunește toate condițiile necesare asigurării unui climat prietenos și favorabil desfășurării unui proces de predare-învățare-evaluare interactiv, cu utilizarea tehnologiilor informaționale. Acest spațiu de învățare va permite implementarea unor abordări educaționale inovatoare, oferindu-le elevilor diverse oportunități de pregătire profesională.

Conceptul sălii ”Erudit Studio” CEHTA a fost elaborat cu implicarea profesorilor și elevilor în cadrul unui atelier la începutul anului 2020.  Atelierul a avut drept scop agrearea participativă a planului de acţiuni și elaborarea, printr-un proces de co-creare, în baza metodologiei Design Thinking, a prototipului viitoarei săli de studiu sau de relaxare, punând la temelie o filozofie, o menire şi principii de funcţionare bine determinate, în funcţie de necesităţile tuturor actorilor şcolii.

Spațiul nou creat, prietenos elevului, este prevăzut pentru desfășurarea unor activități individuale și de grup.  Acesta este separat în 2 zone – zona de studiu și de zona de relaxare și socializare. Zona de studiu este dotată cu mobilier mobil, care poate fi ușor reorganizat, în funcție de necesități, pentru 18 elevi. Zona de relaxare este amenajată cu mobilier modular, care poate fi reamplasat. Delimitarea zonelor este marcată de ghivece pe suport cu roți. Pentru realizarea activităților, conform necesităților viitorului, sala este echipată cu tehnică modernă – laptopuri, proiector, smart TV, boxe.

Centrul de Excelență în Horticultură și Tehnologii Agricole din Țaul deschide seria evenimentelor de inaugurare a spațiilor de învățare dotate în cadrul proiectului Shift Edu, pe data de 26 noiembrie curent, ora 11:00.

Proiectul Shift Edu ”Competențe digitale pentru economia modernă” își propune sporirea numărului de tineri și tinere din învățământul profesional tehnic care posedă competențe relevante pentru piața muncii, precum și creșterea accesului la studii de calitate, prin integrarea tehnologiilor informaţionale în procesul educațional.

Proiectul Shift Edu ”Competențe digitale pentru angajare în economia modernă” este implementat cu sprijinul financiar al Agenției Austriece pentru Dezvoltare din fondurile Programului Cooperare Austriacă pentru Dezvoltare.

Adresa: str. Mateevici, 23 B,  Chișinău, Moldova, MD-2009

 

Implementat de

C.E. PRO DIDACTICA

Adresa: str. Armenească, 13, Chișinău, Moldova, MD-2012

Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare

Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare oferă suport țărilor din Africa, Asia, Europa de Est și Sud-Est, precum și din zona Caraibelor pentru dezvoltare sustenabilă. Ministerul Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe planifică strategiile de cooperare. Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), departamentul operațional unit al Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, implementează programele și proiectele împreună cu sectorul public și privat și organizații nonguvernamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.