Programul „Satul European”: milioane de lei pentru „schimbarea la față” a localităților noastre / VIDEO

0
228

În luna martie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. Astfel, primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală.  „O țară pentru oameni înseamnă condiții bune de trai și locuri de muncă în fiecare localitate, în fiecare sat și oraș. Dezvoltarea locală stă la baza prosperității Republicii Moldova – cu acest angajament am mers în campania electorală. Astăzi lansăm Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, prin care vom sprijini proiectele de infrastructură pentru localități”, a declarat Maia Sandu.

Programul va funcționa în baza unui concurs deschis și transparent. „Propunerile de proiecte vor fi evaluate după merit, în baza unor criterii clare. E foarte importantă implicarea comunității, atât la etapa de elaborare a proiectelor cât și la implementarea lor”, a specificat șefa statului. Pentru anul 2022, Programul prevede și proiecte în valoare de până la 5 milioane de lei pentru construcția, reconstrucția obiectelor de arhitectură rurală de interes istoric, grădini, parcuri, peisaje culturale și naturale. Maia Sandu a precizat că în acest an programul de proiecte pentru dezvoltarea locală are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională.

În acest context, în cadrul emisiunii „Observatorul” am discutat cu Lucia EFTODII, secretarul Consiliului comunal Șolcani și Fiodor GOLUB, primarul comunei Vasilcău.

Vizionare plăcută!

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilorproiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA


Articolul precedentCum au încercat rușii să-l captureze pe Zelenski și familia sa
Articolul următorDe ce au dispărut băncile din parcul din preajma Cetății Soroca și când vor reveni la loc? / VIDEO
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.