Programul „Satul European”: milioane de lei pentru „schimbarea la față” a localităților noastre / VIDEO

0
201

În luna martie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat despre lansarea programului național de dezvoltare locală „Satul european”. Astfel, primăriile pot depune propuneri de proiecte pentru construcția sau modernizarea sistemelor cu apă și canalizare, pentru renovarea grădinițelor, școlilor, caselor de cultură și a altor obiecte de infrastructură locală.  „O țară pentru oameni înseamnă condiții bune de trai și locuri de muncă în fiecare localitate, în fiecare sat și oraș. Dezvoltarea locală stă la baza prosperității Republicii Moldova – cu acest angajament am mers în campania electorală. Astăzi lansăm Programul național de dezvoltare locală „Satul European”, prin care vom sprijini proiectele de infrastructură pentru localități”, a declarat Maia Sandu.

Programul va funcționa în baza unui concurs deschis și transparent. „Propunerile de proiecte vor fi evaluate după merit, în baza unor criterii clare. E foarte importantă implicarea comunității, atât la etapa de elaborare a proiectelor cât și la implementarea lor”, a specificat șefa statului. Pentru anul 2022, Programul prevede și proiecte în valoare de până la 5 milioane de lei pentru construcția, reconstrucția obiectelor de arhitectură rurală de interes istoric, grădini, parcuri, peisaje culturale și naturale. Maia Sandu a precizat că în acest an programul de proiecte pentru dezvoltarea locală are un buget de 470 milioane de lei. Alte 300 milioane de lei din cadrul programului au fost alocate proiectului de dezvoltare regională.

În acest context, în cadrul emisiunii „Observatorul” am discutat cu Lucia EFTODII, secretarul Consiliului comunal Șolcani și Fiodor GOLUB, primarul comunei Vasilcău.

Vizionare plăcută!

Proiectul “Observatorul de Nord – de la print la conținut video” este finanțat de Ambasada SUA. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilorproiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.