Program special de activitate pentru instituțiile din subordinea Guvernului

0
143

   Începând cu săptămâna viitoare, angajații din administrația publică centrală, cum ar fi cei din ministere sau alte instituții subordonate Guvernului, vor activa conform unui program special. Aceștia își vor începe ziua de muncă la ora 07.30 și o vor încheia la ora 16.00, iar prânzul va fi între orele 12.00 și 12.30.

Prevederile se conțin în dispoziția Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică. În dispoziție, conducătorilor entităților publice li se recomandă să organizeze activitatea în funcție de specific și de necesități. Este recomandată atragerea la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea funcționalității entității, activitatea căruia necesită prezența obligatorie la serviciu. De asemenea, este recomandată organizarea muncii la domiciliu pentru personalul activitatea căruia nu necesită prezența obligatorie la locul de muncă, dar poate fi asigurată la distanță. Și conducerea Serviciului Vamal va stabili pentru unele posturi vamale la frontiera Republicii Moldova regimul de muncă în schimburi, cu o durată mai mare de 12 ore, cu respectarea duratei întreruperii în muncă între schimburi.

Comisia națională extraordinară de sănătate publică, care a preluat atribuțiile CSE, a instituit, începând cu ziua de 16 mai și până pe 30 iunie, stare de urgență de sănătate publică. La nivel național devine obligatorie purtarea măștilor în transportul public, în spațiile comerciale, în spațiile publice închise etc. Masca trebuie să acopere atât gura, cât și nasul. O altă obligație ține de evitarea aglomerațiilor.

SURSA: ipn

Articolul precedentRaionul Soroca, în lista neagră: plus 31 de cazuri noi de infectare…
Articolul următor23 mai, 13 iunie, 20 iunie, 4 iulie, 18 iulie, 1 august, 22 august, 5 septembrie, 19 septembrie, 3 octombrie, 17 octombrie, 31 octombrie – sâmbete lucrătoare pentru bugetari
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.