Prognoza meteo: Cum va fi vremea săptămâna curentă

0
234

O perioadă de toamnă caldă şi însorită, fără precipitaţii, prognozează meteorologii pentru săptămâna următoare.

Conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), în următoarele zile, în medie pe ţară se aşteaptă valori termice încadrate între 25-30 de grade Celsius, ziua, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Noaptea, mercurul termometrelor va indica 12-17 grade Celsius, mai frig fiind, ca regulă, în nordul ţării. Potrivit meteorologilor, săptămâna următoare va fi determinată de cer variabil, preponderent însorit, fără precipitaţii.

Specialiştii SHS susţin că în luna septembrie temperatura medie lunară a aerului este cu 4-5ºC mai joasă faţă de luna august şi variază între +14ºC în raioanele de nord ale ţării şi +17ºC în cele de sud. Din punct de vedere meteorologic, anotimpul de vară continuă în medie până la 12-23 septembrie, când temperatura medie zilnică trece prin valoarea de +15ºC în direcţia scăderii ei.

Până la 12 septembrie este în vigoare  Codul Galben de secetă hidrologică, iar până la 11 septembrie, pe întreg teritoriul ţării este valabil Codul Galben de pericol excepţional de incendii.

În context, populaţia şi agenții economici sunt atenţionaţi să consume rațional resursele de apă, iar Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă avertizează asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetația uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriștilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112.

moldpres.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.