Primăria Rudi, prima în raionul Soroca va avea un Plan Urbanistic General al localității, elaborat cu suportul Programului Național ”Satul European”

0
163
 Deputatul Parlamentului Republicii Moldova, Ion Babici scrie, pe pagina sa de Facebook că, „ieri, în cadrul unei vizite de monitorizare, împreună cu Ion Badașcă, Specialist Direcția Control Implementare din cadrul Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (ONDRL) și Veaceslav Burlacu, Șeful Oficiului Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, am analizat la ce etapă este Proiectului ”Dezvoltarea satului Rudi prin asigurarea îmbunătățirii serviciilor publice și protecția mediului”, implementat cu suportul Programului Național ”Satul European”.
 
 
„Primarul satului Rudi, Iurie Marian, a prezentat sarcinile care au fost deja realizate și proiectul Planului Urbanistic General (PUG). Urmează verificările specialiștilor, avizele instituțiilor și etapa finală – aprobarea în Consiliul Sătesc Rudi.
 
 Acest proiect este primul din raionul Soroca, unde cu suportul Programului Național ”Satul European”, este elaborat Planul Urbanistic General al localității. Necesitatea acestor planuri urbanistice este una extrem de importantă. Majoritatea localităților din raionul Soroca, au planuri urbanistice depășite de actualele necesități de dezvoltare. Planul Urbanistic General (PUG-ul) este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a satului Rudi și cuprinde analize, reglementări şi regulamentul local de urbanism pentru întreg teritoriul administrativ, atât suprafețele din intravilan, cât şi din extravilan.
 
 Următoarele obiective ale Primăriei Rudi pentru anul 2023, sunt axate la implementarea unui proiect de eficientizare energetică a gimnaziului și construcția unei piețe agricole locale. Sunt convins că aceste proiecte sunt fezabile și vor fi realizate cu succes.
Mult succes – oameni frumoși și gospodari din Rudi”, scrie deputatul.
  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSCHIMB VALUTAR: astăzi, în raport cu leul moldovenesc, euro a crescut cu 3 bani, iar dolarul a scăzut cu 3 bani
Articolul următorRepublica Moldova — mai aproape ca niciodată de Uniunea Europeană și de NATO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.