„Prezicătoarea” Maria GRUIA: Viitorul sună bine, dar multe depind de autorități

0
876

   Până când epidemiologii sunt în căutarea tratamentului infectării cu COVID-19, iar savanții din toate colțurile lumii își frământă mințile în elaborarea unui vaccin salvator societatea nu duce lipsă de persoane, care au îmbrăcat haina grea de…prezicători. Ce-i drept, marja  prognozelor vociferate de ei este mai mult decât generoasă – de la „se va duce virusul cu pustiile” până la „ne așteaptă al doilea-treilea val de infectare” și acest lucru este ușor explicabil, fiindcă gura lumii n-o astupă nimeni.

Astfel, cum putea să nu se dea cu părerea și una din cele mai cunoscute ghicitoare în cărți din dealul Sorocii, Maria Gruia: „Să știți că acest virus vine de la Satana și este o pedeapsă pentru noi, oamenii, care ne-am înglodat în răutăți și intrigi. Era și de așteptat așa ceva, fiindcă cel rău nu doarme și ne pedepsește. Acum toată speranța este în Dumnezeu, care ne va ierta și de data aceasta. Cărțile îmi spun că virusul se va lăsa dus și uitat, dar când se va întâmpla aceasta depinde de oamenii de la conducere. O să fie din nou bine și frumos, oamenii au să trăiască ca înainte, numai că foarte multe depind de cei de la conducere. Dacă oamenii simpli sunt mai pașnici și mai cu dorință de împăcare, apoi cei care ne conduc ne aduc toate relele pe cap. De ei depinde când vom reveni la normalitate, de ei depinde când eu și Dumneavoastră ne vom face cruce că am scăpat de coronavirus. Dumnezeu are grijă de noi și nu avem dreptul să ne comportăm ca niște oameni cărora nu le pasă de nimic”.

 

Articolul a fost realizat în cadrul proiectului „Înțelegerea audienței prin asistență digitală”, implementat de Internews cu suportul Suediei.

Articolul precedentAlexei ȘCERBAN: Rromii din Soroca au fost și sunt ascultători în perioada de pandemie
Articolul următorSpiridon Vangheli: “Pentru noi toată viața pernă ne-a fost fierul plugului”
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.