Președinția găzduiește o colecție de cămăși tradiționale brodate de o concetățeană. Toți doritorii o pot vizita

0
63

Președinția Republicii Moldova invită toți doritorii să pășească pragul instituției sale pentru a admira o frumoasă expoziție temporară de cămăși brodate.

Astfel, la sfârșit de vară, președinția prezintă publicului o frumoasă colecție de cămăși tradiționale brodate de o moldoveancă de peste hotarele țării. Autoarele cămășilor, alături de grupurile de meșterițe „Măiestria” și „Șezătoare Bruxelles”, și-au propus să promoveze în acest mod identitatea noastră națională și patrimoniul cultural al țării la Paris, Bruxelles, Berlin, Lisabona și acum la Chișinău.

„Moștenirea culturală devine, astfel, un punct de pornire pentru experiențe individuale prin care tradițiile sunt transmise noilor generații, dar  și pentru acțiuni comunitare și rețele de solidaritate ce nu țin cont de hotare”, menționează reprezentanții instituției.

Prin urmare, cămășile sunt expuse la primul etaj al președinției și pot fi admirate de angajații instituției, precum și de oaspeții care pășesc pragul acesteia.

Intrarea este liberă pentru toți cei care doresc să admire expoziția respectivă. Ușile președinției vor fi deschise începând de astăzi, 26 august și până în data de 25 septembrie 2022, între orele 17.00 și 19.00 (de luni până vineri) și de la 12.00 și 15.00 (sâmbătă și duminică).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.