Președinta Maia Sandu a vizitat astăzi raionul Soroca / GALERIE FOTO

0
1235
sursa foto: https://www.facebook.com/maia.sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat astăzi raionul Soroca, unde s-a întâlnit cu locuitorii din comunele Rublenița și Dărcăuți. Vizita a fost una neanunțată, iar despre ea am aflat post factum de pagina de Facebook a doamnei președinte.

“Le-am spus sorocenilor că prioritatea noastră, în acest an, a fost să păstrăm pacea în țară și în societate – și asta vom face în continuare. Am vorbit despre problemele comunităților, despre situația economică și socială din țară. Am menționat că dezvoltarea economică este calea spre bunăstare. În pofida tuturor crizelor, trebuie să continuăm să îmbunătățim mediul de afaceri și să susținem întreprinderile mici și mijlocii.

Administrația publică locală trebuie să creeze condiții pentru deschiderea micilor întreprinderi în localități. Dezvoltarea afacerilor înseamnă mai multe locuri de muncă, venituri mai mari și mai multe resurse la bugetul țării, inclusiv pentru dezvoltarea comunităților. În acest an, ambele localități beneficiază de finanțare prin intermediul Programului „Satul European” – pentru iluminat stradal și pentru acces la apă de calitate.

La sfârșit de zi, am cunoscut mai multe tinere și tineri de la Centrul de resurse pentru tineret „Dacia” din Soroca, cu care am discutat despre implicarea femeilor în politică, despre politica externă pe care o promovez, despre educație, dar și despre problema violenței împotriva femeilor în țara noastră. M-am convins, încă o dată, că tinerii noștri au un potențial foarte mare. I-am încurajat să fie perseverenți la școală și în comunitate, să contribuie la binele comun și să-și urmeze cu pasiune visele“, a menționat Maia Sandu în postarea sa.


Articolul precedent18 copii au primit daruri de la frații de peste Prut, care le-au făcut sărbătorile mai frumoase / VIDEO
Articolul următorZiua PLUS și noapte MINUS, astăzi și în următoarele două zile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.