Poveștile lui Ion Creangă – sursă pentru promovarea lecturii și literaturii / VIDEO

0
245

Cu ocazia zilei de naştere a povestitorului Ion Creangă,
elevii cl a II a de la gimnaziul „Ion Luca Caragiale” din capitală îmbrăcați în straie naționale au sărbătorit 186 de ani de la nașterea scriitorului. 

Evenimentul a avut loc în incinta bibliotecii „Alexandru Donici” sector Râscani.
Serbarea a fost deschisă de bibliotecara Valentina Marcu,  cu date bibliografice despre marele povestitor și întrebări de evaluare a cunoștințelor elevilor despre Ion Creangă.
Serbarea a inclus o discuție interactivă, care a avut ca scop să-i familiarizeze pe copii cu viața și opera lui Ion Creangă și să-i inspire să citească operele sale. Elevii clasei a doua de la Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale”, ghidați de diriginta lor, Aliona Harabari, au participat la eveniment cu spectacolul literar-muzical „Peripețiile lui Ionică Creangă”, care a inclus mai multe înscenări din operele lui Ion Creangă în interpretarea elevilor.

„Acest eveniment nu a avut doar ca scop de a celebra viața și opera lui Ion Creangă ci și de a-i învăța pe copii despre importanța cititului și a literaturii.  Biblioteca pentru Copii „Alexandru Donici” a demonstrat că poate fi un loc de întâlnire și de promovare a lecturii și că poate oferi copiilor oportunități educaționale” a încheiat Valentina Marcu.

„Deoarece ne aflăm într-o lume dominată de tehnologii și mijloace moderne, gimnaziul  și-a propus să promoveze lectura, importanța culturii și literaturii naționale, dezvoltarea intelectuală a elevilor prin lectură”, a menționat Aliona Harabari, învățătoarea cl a II a de la Gimnaziul cu profil teatral „Ion Luca Caragiale” din Chișinău.

Pe masa de serbare nu au lipsit colțunașii cu brânză, sarmalele, plăcintele și compotul. Mâncarea preferată a povestitorului. La final elevii au gustat din darurile aduse.

Biblioteca pentru copii „Alexandru Donici”  din capitală organiză anual evenimente  a celor mai mai importanți și renumiți scriitori din țară și de peste Prut.

AUTOR:  Zinaida SILVESTRU

 


Articolul precedentLa Soroca se comemorează eroii războiului din Transnistria / VIDEO
Articolul următorA încasat de la o femeie 20.000 de euro pentru a-i „salva” fiul de urmărirea penală
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.