Poți și tu? O bunică și-a construit singură o mașină electrică

0
138

O bunică din Noua Zeelandă a transformat cu mâinile ei o rablă într-o mașină electrică, alimentată cu energie solară. A lucrat 8 luni la ea. Deja o conduce de trei ani și spune că funcționează fără probleme. Îți trebuie și un dram de nebunie, recunoaște femeia, care s-a înhămat la acest proiect fără să aibă cunoștințe de mecanică auto, scrie DIGI24.

Ea le-a mulțumit companiilor petroliere pentru motivație. Rosemary Penwarden, de 63 de ani, a transformat în autoturism electric o mașină veche de 29 de ani. A cumpărat o caroserie din 1993 din care a scos motorul cu ardere, pe care l-a înlocuit cu unul nou, electric. În total, proiectul, inclusiv forța de muncă, a costat 24.000 de dolari. Rosemary Penwarden: „Sunt foarte mândră de ce am reușit… Toate aceste companii, cărora eu și grupul meu Oil Free Otago ne opunem de mulți ani, m-au motivat să devin independentă de petrolul lor și să le arăt că nu este nevoie de ele aici. Am 63 de ani și doar faptul că am putut să fac toate astea cu mâinile mele, a fost incredibil.”

SURSA: DIGI24

Articolul precedentCa după război – așa arată un drum din Soroca, pe timp de pace
Articolul următor„Istoria  orașului Florești, văzută prin lentila aparatului de fotografiat”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.