Posibilități de finanțare în domeniul studiilor de specialitate

0
29

La 28 septembrie a avut loc o întrevedere a reprezentanților Consiliului raional Soroca cu Ali Rashidi, profesor la Folkuniversitetet din Suedia și președintele Euroregiunii Nistru, Serghei Tatuseak.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre posibilitatea de finanțare și implementare a unui proiect care ar îmbunătăți nivelul de studii profesionale, potrivit cu standardele europene,  și ar mări numărul de brațe de muncă calificate în rândul tinerilor.

Președintele raionului Soroca, Mihai Mîțu, a realizat o prezentare succintă a situației din localitate în diverse domenii de activitate.

“Cel mai important moment este adaptarea studiilor, în special în colegii, la cerințele de pe piața muncii. Metodele folosite în Suedia sunt eficiente și utilizate intens în Federația Rusă, și deja în Republica Belarus, în Ucraina și urmează Republica Moldova. După absolvirea studiilor de specialitate este important ca tinerii să se poată angaja în câmpul muncii, cel puțin 35 % dintre absolvenți”, a spus Serghei Tatuseak.

În urma implementării proiectului, potrivit lui Tatuseak, economia are doar de câștigat, iar forța de muncă, precum și productivitatea ar crește. Totodată ar spori numărul de specialiști angajați în diferite sectoare ale economiei.

După încheierea ședinței, oaspeții au efectuat o vizită de lucru la Centrul de Resurse pentru Tineret DACIA din Soroca, precum și la mai multe instituții de învățământ din localitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.