Polițiștii din Soroca desfăşoară activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate prioritar elevilor, care au revenit la școală.

0
128
   De astăzi, după două săptămâni de studii în regim online, (și) elevii din raionul Soroca au revenit în sălile de clasă. Cu această ocazie, angajații Inspectoratului de Poliție Soroca aduc la cunoștința tuturor, elevilor, profesorilor și părinților, că restricțiile impuse de pandemie rămân în vigoare.
   Astfel, purtarea măștii la ore, dar și în pauze, folosirea dezinfectantului și măsurarea temperaturii la intrarea în instituție sunt obligatorii. Totodată, polițiștii din Soroca desfăşoară activităţi cu caracter educativ-preventiv dedicate prioritar elevilor, care au revenit la școală. Angajații Inspectoratului de Poliție Soroca sunt prezenți în zona intrărilor în şcoli și a trecerilor pentru pietoni în intervalele orare în care va avea loc intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor. Conducătorii auto sunt atenționați să atragă o atenție deosebită la trecerile de pietoni, în special, în preajma instituțiilor de învățământ, să acorde prioritate micilor pietoni și să respecte regulile de circulație.
   Pentru un drum spre școală și spre casă în siguranță, Poliţia recomandă elevilor: să circule numai pe trotuare; să nu traverseze drumurile publice prin alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate prin indicatoare sau marcaje rutiere; să traverseze strada după ce s-au asigurat temeinic, doar la trecerile semaforizate și doar la culoarea verde a semaforului; acolo unde nu există amenajate trotuare sau poteci laterale, să se deplaseze numai pe partea stângă a drumurilor şi cât mai aproape de marginea acestora.
   De asemenea, Poliția oferă și câteva recomandări pentru părinți: supravegheaţi în permanenţă modul în care copiii respectă regulile de deplasare pe drumul public; amintiţi-le mereu regulile de circulaţie şi importanţa respectării acestora, prin oferirea unor exemple de bună conduită în trafic. (FOTO: Inspectoratul de poliție Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.