Podul peste Nistru, la Yampil – Cosăuți, ar putea fi dat în exploatare la sfârșitul anului 2022

0
1379

Au început lucrările pregătitoare pentru construcția unui nou pod ce va asigura legătura dintre Ucraina și R. Moldova – podul Yampil, anunță Agenția de Stat pentru Drumurile din Ucraina. Podul Yampil peste Nistru va face parte din coridorul de transport dintre cele două țări și continuarea autostrăzii R-08 Nemyriv-Yampil. În prezent, reparația a 116 km a acestui drum din regiunea Vinnytsia se apropie de finalizare.

Construcția podului se realizează conform modelului „design-build”. Aceasta înseamnă că contractantul este angajat atât în ​​proiectare, cât și în lucrări de construcție. Acest model economisește timp și reduce costul implementării proiectului.

Contractorii au început procesul de pregătire prin:
▪ îndepărtarea stratului de sol fertil;
▪ tăierea excrescenței;
▪ amenajarea platformelor pentru echipamente.

Podul este construit la marginea orașului Yampil și în apropierea satului moldovenesc Cosăuți. Autostrada T-02-02 Mohyliv-Podilskyi – Yampil – Bershad – Uman va fi intrarea pe pod din partea ucraineană. Pe de altă parte, se va intra de pe șoseaua M2 Chișinău – Soroca.

Podul peste Nistru presupune construirea a 1.068 km de drum de partea ucraineană și 5 km de partea moldovenească.
▪ lungimea pasajului – 668 m;
▪ lungimea podului – 641 m;
▪ numărul suporturilor – 21 piese;
▪ înălțimea suporturilor – de la 8 la 40 m.

În prezent, legătura de transport între Ucraina și Moldova peste râul Nistru în regiune este asigurată de un pod situat în zona punctului de control Mohyliv-Podilskyi-Otaci și un pod la punctul de control Bronnytsia-Ungur, unde greutatea permisă a vehiculele nu depășesc 3,5 tone, iar la punctul de trecere a frontierei „Yampil – Cosăuți” există doar un feribot, dar nu îndeplinește cerințele vremii și nevoile reale ale oamenilor statului.

Noul pod din Yampol va îmbunătăți comunicarea între cele două țări vecine și va reduce timpul de călătorie pe ruta Kiev-Chișinău.

Podul ar urma să fie gata până la sfârșitul anului 2022.

SURSA: Deschide.MD


Articolul precedentMircea MOLDOVAN: „După 35 de ani de muncă asiduă, nu schimb Soroca pe nimic în lume!”
Articolul următorAstăzi să nu vă certați cu nimeni și dă Doamne să fie soare!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.