Podul peste Nistru, cu o lungime de 362 de metri și 4 benzi de circulație – în vizorul guvernelor de la Chișinău și Kiev

0
1771

După ce în luna ianuarie a anului curent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschii și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au decis să transforme un vis în realitate, construcția podului peste Nistru, la Cosăuți-Iampil, este în vizorul guvernelor de la Chișinău și Kiev.

Recent, în Ucraina a avut loc o ședință de lucru, la care a participat și doamna Ala Bordian, vice-președinta raionului Soroca și în cadrul căreia a fost semnat un Acord care prevede construcția podului și care urmează să fie semnat de autoritățile celor două state. S-a stabilit, printre altele, că partea ucraineană își asumă nu doar construcția drumului de acces spre pod, dar și construcția nemijlocită a podului, iar partea moldovenească va construi drumul de acces către pod.

Vă reamintim că podul peste Nistru va avea o lungime de 362 de metri, va fi cu patru benzi și va permite ca distanța dintre cele două capitale, Chișinău și Kiev, să fie parcursă în circa 5 ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.