Podul peste Nistru, cu o lungime de 362 de metri și 4 benzi de circulație – în vizorul guvernelor de la Chișinău și Kiev

0
1774

După ce în luna ianuarie a anului curent, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenschii și președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, au decis să transforme un vis în realitate, construcția podului peste Nistru, la Cosăuți-Iampil, este în vizorul guvernelor de la Chișinău și Kiev.

Recent, în Ucraina a avut loc o ședință de lucru, la care a participat și doamna Ala Bordian, vice-președinta raionului Soroca și în cadrul căreia a fost semnat un Acord care prevede construcția podului și care urmează să fie semnat de autoritățile celor două state. S-a stabilit, printre altele, că partea ucraineană își asumă nu doar construcția drumului de acces spre pod, dar și construcția nemijlocită a podului, iar partea moldovenească va construi drumul de acces către pod.

Vă reamintim că podul peste Nistru va avea o lungime de 362 de metri, va fi cu patru benzi și va permite ca distanța dintre cele două capitale, Chișinău și Kiev, să fie parcursă în circa 5 ore.

Articolul precedentPentru astăzi avem dezlegare la … vin. Este oare obligatoriu să cinstești chiar 40 de pahare cu vin?
Articolul următorIrina Rimes: despre muzică și Soroca / VIDEO / SĂ NE AMINTIM
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.