Ploi torențiale cu vânt puternic la Stoicani

0
79

La 28 iunie, Direcția raională Situații Excepționale (DSE) a desfășurat la Stoicani o aplicație. Conform scenariului, în localitate au avut loc ploi torențiale și vânt puternic. Din cauza intemperiilor vremii a avut de suferit grădinița de copii. Subsolul instituției a fost inundat. Participanții implicați în activitate au evacuat copiii în termene scurte, astfel încât nimeni nu a avut de suferit, iar formațiunile civile din localitate au pompat apa din subsolul grădiniței.

Potrivit lui Eugeniu Doga, ofiţer principal al DSE Soroca, pentru a proteja localitatea de inundație a fost construit un baraj artificial din saci cu nisip, iar apa a fost redirecționată, astfel încât nu a produs pagube gospodăriilor din sat.

În contextul aceleiași aplicații, a avut loc un incendiu în sectorul locativ. Salvatorii locali au intervenit prompt, au stins flăcările și au salvat bunurile din gospodărie și mai mulți sinistrați, cărora echipa medicală le-a acordat ajutorul medical necesar.

Conform aceluiași scenariu, în localitate s-a produs un accident rutier cu implicarea a două mijloace de transport, în care patru persoane au avut de suferit. Aici prin implicarea echipei sanitare situația a fost soluționată cu bine. Victimele au primit ajutor medical foarte rapid.

Participanții la aplicație, printre care sunt membrii Comisiei locale pentru situații excepționale, formațiunile pentru protecția civilă din sat, serviciul de asistență medicală urgentă din localitate, s-au descurcat bine și real ar face față lucrurilor, dacă asemenea situații ar avea loc cu adevărat, au apreciat reprezentanții DSE Soroca.

FOTO: DSE Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.