PLAJĂ fără nisip, umbrele și șezlonguri

0
89

Cu toate că sunt mai puțin mulțumiți de condițiile de pe plaje, mulți soroceni preferă mai degrabă să petreacă timpul pe malul Nistrului, decât pe al unui iaz. Localnicii sunt de părere că plaja de la Soroca Nouă trebuie dotată cu WC-uri și cabine de schimb, la fel cum este cea din zona Bujărăuca. Pentru o odihnă ca la carte, ei spun că ar lipsi umbrelele și… șezlongurile.

Plajele din Soroca sunt populate zilnic de zeci de persoane care vin să facă băi de soare și să petreacă timpul liber ori vacanța la râul Nistru. Pe lângă faptul că odihna aici nu este costisitoare, un alt avantaj ar fi apa curgătoare și copacii, care servesc drept umbrele pentru cei care fac plajă pe mal.

În zilele de sâmbătă și duminică “nici nu ai unde călca” pe plajă, după cum s-au exprimat unii soroceni, de aceea o parte din ei iau un respiro în alte zile ale săptămânii. Localnicii ne-au spus că cea mai exploatată este plaja de la Soroca Nouă, unde vin şi oameni din alte regiuni, precum Bălți sau Drochia.

Întrebați dacă sunt mulțumiți de starea plajelor și ce ar mai fi de îmbunătățit, cetățenii au reiterat că, deși locul este “o gură de rai”, avem spre ce tinde, pentru a corespunde cu faima pe care o are localitatea.

Anatol, un locuitor al orașului Soroca, spune că se odihnește des pe malul Nistrului. Soroceanul ne-a mărturisit că ar fi bine să fie amenajată măcar o plajă la nivelul corespunzător. “La Soroca Nouă apa este mai curată, iar plaja mai mare. Ne bucurăm de faptul că au fost puse urne și scaune. La Bujărăuca plaja este mai mică și mai puțini oameni merg acolo. Desigur că este loc de mai bine pentru ca vizitatorilor să le fie mai interesant”.

Inga, o mamă tânără care se odihnea alături de alte doamne, zice că “pe lângă nisip, ar fi bine să fie și muzică. Ar fi distractiv pentru copii și pentru noi, maturii. Ar fi binevenită și amplasarea unor gherete în preajma plajei cu apă potabilă și gustări”.

O altă doamnă de care ne-am apropiat pentru a-i afla părerea, Ana Plotean, a adăugat că “natura este frumoasă, malul este bun. Ar trebui de amplasat aici câteva umbrele pentru soare, căci sunt multe mame cu copii. Pentru odihnă locul acesta este minunat și este păcat să nu-l exploatăm la maxim. In zona plajei de la Bujărăuca apa este mai murdară și este periculoasă pentru copii”.

Pentru a avea mai mulți vizitatori, dar și turiști, Maria a propus ca plaja să fie mărită și tăiate buruienile din jur. “De asemenea, aceasta trebuie să fie patrulată mai des anume pentru a menține ordinea și pentru a-i amenda pe cei care lasă mizerie în urma lor. Mă bucur mult că au fost construite scări și amplasate scaune. Totuși, mai avem asupra la ce lucra. Dacă dorim ca în jurul nostru să fie curat și frumos, atunci fiecare din noi trebuie să pună umărul”.

Vă reamintim, că recent, Observatorul de Nord a realizat un reportaj cu fotografii (vezi AICI ), în care este evidentă lipsa nisipului de pe ambele plaje din Soroca. Anterior, contactat de către Observatorul de Nord, viceprimarul Mihail Grabciuc a declarat că ploile au spălat o mare parte din cantitatea de nisip care a fost transportată în zonă și că plajele sunt gata pentru a fi exploatate (vezi AICI).

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul “Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Articolul precedentBeciul domnesc de la Lăpuşna
Articolul următor“La castel”-ul din Gordineşti

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.