Pianul, de la A la Z, cu profesoara de muzică Elena Cibotaru / VIDEO

0
95

  Inventat în Italia, de către Bartolomeo Cristofori, în anul 1700, pianul este instrumentul muzical acustic cu coarde, strămoșul lui fiind monocordul cu clape, transformat ulterior în clavicord care ajungea zece coarde, fiecare dintre ele producând cel puțin două note prin atingerea coardelor în două puncte diferite pe lungimea acesteia.

Apropo, de-a lungul vieții, Bartolomeo Cristofori a construit aproximativ douăzeci de piane, doar trei dintre acestea păstrîndu-se până în zilele noastre în muzee din Europa și SUA.

Reporterul nostru, Ludmila Marginean, v-a pregătit spre vizionare un material la temă, iar cea care vă va duce frumos îm viața miraculoasă a pianului este doamna Elena Cibotaru, profesoară de pian la Școala de Arte „Eugen Coca” din Soroca.

Vizionare plăcută!


  • ETICHETE
  • LM
Articolul precedentPatiseria SRL ,,MILSOR” – Gustos, Sănătos și Accesibil
Articolul următorLa Soroca, a nins aproape ca-n povești, dar de mâine se încălzește
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.