Peste 163.000 de persoane au beneficiat de medicamente compensate în luna aprilie

0
59

Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat farmaciilor contractate suma de 67,6 milioane de lei pentru medicamentele și dispozitivele medicale compensate eliberate în luna aprilie 2023, conform informațiilor transmise de MOLDPRES.

Potrivit CNAM, peste 163.000 de persoane au beneficiat de aceste preparate farmaceutice. Cele mai mari fonduri, în valoare de aproximativ 35 de milioane de lei, au fost alocate pentru preparatele destinate tratamentului bolilor cardiovasculare. Urmează antidiabeticele orale, cele injectabile și analogii de insulină, cu o sumă de aproximativ 13 milioane de lei, și preparatele compensate pentru copii în staționarul de zi, cu peste 2,6 milioane de lei.

Unul dintre medicamentele incluse în lista medicamentelor compensate începând din 1 aprilie 2023 este rivaroxabanum, indicat în prevenirea accidentului vascular cerebral și a emboliei sistemice. Aproximativ 1.900 de pacienți au beneficiat de acest medicament, iar suma compensată de CNAM a fost de aproximativ 1,5 milioane de lei.

În ceea ce privește dispozitivele medicale compensate, CNAM a transferat aproximativ 2,8 milioane de lei. Aproximativ 9.600 de persoane au beneficiat de teste pentru determinarea nivelului de zahăr în sânge, iar peste 7.000 de persoane au beneficiat de lanțete. De asemenea, peste 240 de pacienți au ridicat pungi colectoare pentru stome intestinale și urinare din farmacii.

Articolul precedentVasile Baș, directorul Liceului “Constantin Stere” din Soroca, premiat pentru excelență în educație de Revista “Apostolul”
Articolul următorSoroca: când și unde vor fi deconectări programate ale energiei electrice, în legătură cu executarea lucrărilor de întreținere

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.