Persoanele cu nevoi speciale vor primi compensații majorate pentru serviciile de transport

0
50

Cabinetul de miniștri a decis astăzi majorarea etapizată a compensației pentru serviciile de transport. Astfel, locuitorii din toate raioanele țării, inclusiv municipiului Bălți, vor beneficia de mărimea compensației prevăzută în municipiul Chișinău, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Această măsură va spori gradul de protecție socială a persoanelor cu nevoi speciale. În prezent, alocația constituie 360 de lei pentru peroanele cu dizabilități severe și copii cu dizabilități în vârstă de până la 18 ani. Persoanele cu dizabilități accentuate beneficiază de compensații în sumă de 180 lei. În raioanele din țară și în municipiul Bălți, alocațiile sunt cu mult mai mici.

Așadar, de compensații majorate estimativ vor beneficia cca 145600 de persoane cu dizabilități, inclusiv cca 15200 cu dizabilități ale aparatului locomotor. Conform calculelor, pentru majorarea compensației în perioada anilor 2021 – 2023 sunt necesare cca 66 050,7 mii de lei.

Mijloacele financiare suplimentare au fost propuse la elaborarea proiectului legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Articolul precedentMarin RUSSU: „În sezonul acesta, am evoluat mult sub posibilitățile și dorințele noastre. Au fost și vremuri mai bune”
Articolul următorSRL „Vimpex-SV” va construi Turnul de apă de la Dărcăuți
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.