Percheziție: O persoană reținută pentru perfectarea actelor false

0
52

O persoană a fost reținută pentru perfectarea actelor false, în timpul unei percheziții, informează poliția de Frontieră. Bănuitul era în vizorul oamenilor legii de aproximativ un an de zile.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, colaboratorii din Direcția regională NORD, cu coordonarea Procuraturii raionului Soroca au efectuat mai multe cercetări privind stabilirea și reținerea unui cetățean moldovean aflat în căutare. Descinderile s-au realizat în cadrul examinării cauzei penale, pornită în baza art. 361 alin. 2 lit. b Cod penal al RM, pe existența unei bănuieli rezonabile privind confecționarea, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false, care acordă drepturi sau eliberează de obligații, săvârșite referitor la un document de importanță deosebită.

Sursa mai spune că de aproape un an de zile ofițerii Poliției de Frontieră întreprind măsuri de investigații și de urmărire penală pe numele unui conațional. În acest sens, la valorificarea unei informații, în data de 21 aprilie a. c. sub îndrumarea procurorilor s-a realizat o percheziție la domiciliul temporar al unui locuitor al orașului Soroca. Moldoveanul care se ascundea de organul de urmărire penală şi era anunțat în căutare este bănuit de falsificarea documentelor oficiale.

Astfel în timpul percheziției a fost depistat cetățeanul care se ascundea în locuința concubinei, fiind reținut şi escortat la Procuratura raionului Soroca pentru înaintarea învinuirii şi stabilirii tuturor circumstanțelor, se mai arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.