Pe sectorul orașul Soroca-orașul Camenca, nivelul apei Nistrului va crește cu 0,7-1,3 metri, în intervalul 20-23 octombrie

0
123

Serviciul Hidrometeorologic de Stat  a anunţat, pentru perioada 20-23 octombrie, avertizare hidrologică de creştere a nivelului apei în râul Nistru, scrie moldpres.md 

Potrivit hidrologilor SHS, prognoza este în legătură cu mărirea deversării apei din lacul de acumulare Dnestrovsk (râul Nistru) până la 300 metri cubi pe secundă. „Centrul hidrologic prognozează, pentru intervalul 20-23 octombrie, creșterea nivelului apei față de nivelul din 20 octombrie, pe sectorul oraşul  Soroca–oraşul Camenca, cu 0.7-1.3 metri. Apa se va scurge în limitele albiei minore”, indică Serviciul Hidrometeorologic.

În context, autoritățile atenționează administrația publică locală, agenții economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, să acorde atenție stării barajelor, podurilor şi căilor de evacuare a apei.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentSatul Drochia invită pe toți la târgul de toamnă „Mămici cu pici”
Articolul următorTu din ce categorie de vulnerabilitate energetică faci parte?
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.