Patru tineri specialiști și-au început activitatea în învățământul din raionul Soroca

0
177

O veste bună pentru învățământul sorocean. Patru pedagogi tineri și-au început activitatea în domeniu. Aceștia au fost prezentați colegilor de breaslă în cadrul Conferinței anuale ale pedagogilor din raionul Soroca.

Este vorba despre Andrei Grosu, psihopedagog, care activează la Direcția raională Învățământ; Ana Popa și Valentina Vîzîi  – educatoare la Instituția de Educație Timpurie nr. 12 din municipiul Soroca și Adriana Bacalâm, educatoare la Școala primară – grădiniță “Mihai Secara” din satul Niorcani (vezi foto, de la stânga la dreapta).

Tinerii specialiști au fost salutați și încurajați de Monica Babuc, ministra Educației, Culturii și Cercetării, prezentă la conferință, care le-a dorit să activeze cu dedicație și curaj.

În prezent, numărul cadrelor didactice în raion este de 766 pedagogi în școli și 355 în grădinițe, îmbătrânirea pedagogilor fiind o problemă acut, a menționat la aceeași conferință Angela Mușenco, șefă interimară a Direcției Învățământ  Soroca.  Totodată, fiecare al 6-lea profesor este pensionar. Lipsa cadrelor didactice este soluționată prin cumularea funcțiilor, a mai menționat doamna Mușenco.

Mai multe informații despre îmbătrânirea cadrelor didactice în raionul Soroca, le găsiți în articolul alăturat.

Cadrele didactice din învățământul sorocean – tot mai aproape de vârsta de pensionare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.