Participanții la Războiul din Transnistria ar putea primi alocații cu 250 de lei mai mari

0
207

Cuantumul alocației lunare de stat acordate mai multor categorii de populație ar putea fi majorat începând cu 1 aprilie 2023. Proiectul prevede creșterea alocației oferite participanților la războiul de pe Nistru, la acţiunile de luptă din Afganistan şi la acţiunile de luptă de pe teritoriile altor state, informează TVN.

De creșteri ale alocațiilor vor mai beneficia persoanele cu dizabilităţi și soții supraviețuitori de pe urma celui de-al Doilea Război Mondial, a acţiunilor de luptă pentru apărarea integrităţii teritoriale şi independenţei Republicii Moldova și a lichidării consecinţelor avariei de la Cernobîl.

Totodată, vor crește alocațiile lunare pentru copiii persoanelor cu dizabilităţi de pe urma războiului decedate, copiii participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl, decedaţi. Alocația este prevăzută pentru copii până la atingerea vârstei de 18 ani sau după această vârstă, dacă îşi continuă studiile în instituţiile de învăţământ la cursurile de zi până la terminarea studiilor.

De majorare vor beneficia, de asemenea, persoanele decorate cu ordine şi medalii pentru muncă asiduă şi serviciu militar impecabil în spatele frontului în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Pentru fiecare categorie creșterea va constitui 250 de lei. Astfel, în funcție de categoria de beneficiari, cuantumul minim va crește până la 800–1800 de lei, iar suma totală care ar urma să fie oferită din bugetul de stat în acest scop va constitui circa 90,6 milioane de lei.

Inițiativa legislativă a fost înaintată de Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și alți doi deputați ai Fracțiunii PAS – Boris Marcoci și Dan Perciun.

sursa: TVN

Articolul precedent„Frumoasa adormită” – Femeia care doarme 22 de ore pe zi, un caz foarte rar
Articolul următorPolitica pașilor mărunți: sângele apă nu se face, iar limba este română!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.