Până la Anul Nou, satul Țepilova va fi aprovizionat cu apă potabilă

0
49

Până a păși în noul an locuitorii satului Țepilova vor beneficia de apă potabilă la robinete. Primarul localității, Valentina Ceban, a declarat că lucrările de construcție a rețelei de apă și canalizare sunt în toi, iar sătenii instalează propriile rețele de aprovizionare cu apă în gospodăriile lor.

Sistemul de apeduct și canalizare va cuprinde întreg teritoriul satului. Lucrările se desfășoară în cadrul subproiectului „Construcția rețelei de aprovizionare cu apă și canalizare în satul Țepilova”, parte a proiectului „Crearea condiţiilor de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare a locuitorilor comunelor Parcani, Ocolina şi Rădi Cereşnovăţ din raionul Soroca”.

În urma implementării acestuia, 324 de gospodarii din Țepilova vor fi aprovizionate cu apă, aceasta fiind prima tranșă a subproiectului.

Anul viitor acesta urmează să fie extins în satele Ocolina, Voloave, Parcani, iar în anul 2018 urmează a fi implementat și în localitatea Rădi-Cereșnovăț.

“La traseul de aprovizionare cu apă se vor conecta în total 15 localități, iar valoarea proiectului ajunge până la 27 mln de lei”, a declarat Valentina Ceban, contactată de către Observatorul de Nord.

Conform subproiectului, până la sfârșitul acestui an, în dependență de condițiile meteorologice, urmează să fie construiți 12,32 km de apeduct construit, un turn de apă cu capacitatea de 50 m3, un sistem autonom de canalizare pentru grădinița de copii și un sistem autonom de canalizare pentru școală.

Valorarea totală a lucrărilor care urmează a fi efectuate în cadrul subproiectului este de 3.900.800 de lei, alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, informează adrnord.md.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.