Pâine și la pâine vom avea. Asta spun autoritățile

0
50

  Recent, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu a declarat că, moldovenii nu au de ce să-și facă griji  privind o eventuală criză alimentară. Or, pâinea și produsele alimentare nu vor fi lipsă pe rafturile unităților comerciale.

   Conform oficialului, noi avem stocurile necesare de grâu, porumb, floarea-soarelui, zahăr, pentru a-și asigura consumul intern. „…Avem resurse suficiente ca să menținem situația sub control. Republica Moldova este o țară exportatoare de produse agroalimentare. Suntem asigurați pe deplin cu produse de grâu, porumb. Porumb chiar producem de 3 ori mai mult decât consumăm. La fel și grâu, producem de 3 ori mai mult decât consumăm. Ministerul Agriculturii monitorizează îndeaproape evoluția exporturilor de porumb și floarea-soarelui, pentru a stopa, eventual, exportul dacă se va atinge pragul critic. Pentru noi este important să fie asigurat consumul intern, să asigurăm funcționarea întreprinderilor de procesare, astfel încât consumatorii locali să nu simtă lipsa produselor necesare”.

  Ministrul Gherciu a mai menționat că este menținută, în continuare, interdicția exportului de grâu, însă a fost reluat exportul de porumb, întrucât în cazul porumbului, avem stocuri suficiente până la roada nouă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.