Ouă de Paște vopsite în frișcă sau spumă de ras?!

0
401

Pentru a vopsi ouă pentru Paște se pot folosi numeroase tehnici. Printre acestea se numără spuma de ras sau frișca, care au devenit virale pe rețelele de socializare. Creează ouă de Paște marmorate cu spuma de ras sau frișcă, în doar câteva minute. 

Ouă de Paște vopsite în frișcă sau spumă de ras

Există mai multe tehnici de vopsire a ouălor de Paște. Iată câteva dintre cele mai populare:

 1. Vopsirea ouălor în apă: Aceasta este cea mai simplă și mai comună tehnică de vopsire a ouălor de Paște. Ouăle sunt fierte în apă cu oțet, apoi scoase din apă și vopsite cu diferite culori, cu coloranți alimentari. Înainte de a fi vopsite, pe ouă se pot lipi modele decupate  sau autocolante, pentru a crea modele și desene interesante.
 2. Vopsirea ouălor cu ceară: Această tehnică implică aplicarea de ceară pe ouăle fierte, înainte de a fi vopsite. Ceara se aplică cu un creion special de ceară sau cu o lumânare. După ce ceara se usucă, ouăle sunt vopsite și ceara împiedică culoarea să se fixeze pe porțiunile acoperite. După ce ouăle sunt vopsite și uscate, ceară se îndepărtează, dezvăluind modelul.
 3. Vopsirea ouălor în frunze sau flori: Această tehnică implică aplicarea de frunze sau flori pe ouă, înainte de a le vopsi. Ouăle fierte sunt acoperite cu frunze sau flori, apoi se înfășoară cu o țesătură sau cu o șosetă de nailon și se fierb în apă cu oțet și colorant alimentar. După ce ouăle se răcesc, se îndepărtează frunzele sau florile și se dezvăluie modelul.
 4. Vopsirea ouălor în spumă de ras sau frișcă: Această tehnică implică aplicarea de spumă de ras sau frișcă pe ouă, apoi se aplică colorant alimentar. După ce ouăle sunt uscate, se îndepărtează spuma de ras sau frișca, dezvăluind modelul.
 5. Vopsirea ouălor cu vopsea de ouă: Aceasta este o tehnică tradițională de vopsire a ouălor. Vopseaua de ouă este făcută din coji de ouă uscate, care sunt măcinate și amestecate cu apă și oțet. Ouăle fierte sunt acoperite cu vopsea de ouă. Dup ce se usucă se îndepărtează excesul de vopsea pentru a dezvălui modelul.

Acestea sunt doar câteva dintre tehnicile de vopsire a ouălor de Paște. Poți încerca diferite tehnici și culori pentru a crea modele și desene unice.

Cum vopsești ouă de Paște cu frișcă sau spumă de ras

Ouăle de Paste vopsite în frișcă sau spumă de ras sunt o modalitate populară de a crea modele interesante și unice pe coaja ouălor. Această tehnica poate fi distractivă și ușor de realizat, iar rezultatele sunt impresionante. Pentru a vopsi oua în frișcă sau spumă de ras, urmează acești pași:

 1. Pune frișcă sau spumă de ras într-un vas adânc sau o farfurie și niveleaz-o cu o lingură.
 2. Adaugă picături de colorant alimentar în frișca sau spuma de ras și amestecă cu o lingură sau scobitoare pentru a obține culori diferite.
 3. Înmoaie ușor ouăle în apa rece pentru a le umezi și apoi aplică frișca sau spuma de ras colorată cu o lingură, acoperind complet oul cu un strat subțire și uniform.
 4. Așază ouăle vopsite în frișca sau spuma de ras pe o hârtie sau o farfurie și lasă-le să se usuce timp de aproximativ 10-15 minute.
 5. Clătește ouăle cu apă rece pentru a îndepărta frișca sau spuma de ras și lasă-le să se usuce complet înainte de a le atinge sau manipula.

Rezultatele sunt ouă frumos decorate cu modele interesante și culori vibrante, care pot fi apreciate în timpul sărbătorii de Paște.

sursa: playtech.ro

 • ETICHETE
 • EC
Articolul precedent„Tinere talente sorocene”: au fost expuse aproape o mie de lucrări ale copiilor / VIDEO
Articolul următorLa ce temperatură se coace pasca. Secretul ca să iasă super pufoasă și cu o aromă intensă
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.