Au fost publicate secvențele video de la reținerea polițistului din Soroca

0
3225
sursa: mai.gov.md/ro/news_anticoruption/angajat-al-ip-soroca-retinut-flagrant-delict-video

Amintim că Ofiţerii SPIA al MAI, în colaborare cu angajaţii din cadrul Procuraturii raionului Soroca, au documentat acţiunile pretins ilegale ale angajaților IP Soroca al IGP al MAI, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Astfel, acțiunile infracționale ale angajaților IP Soroca, s-au exprimat prin
faptul că, au pretins mijloace financiare în sumă de 10 000 MDL de la un cetăţean
care urma a fi tras la răspundere pentru un pretins caz de furt. Totodată, cu referire la caz, făptuitorul a susţinut că ar avea influență asupra procurorului din cadrul Procuraturii raionului Soroca.

În consecinţă, la 22.06.2020, de către angajații SPIA al MAI, cu suportul
angajaților BDS ”Scorpion” al IGC al MAI, funcţionarul IP Soroca a fost reţinut,
în flagrant delict. Consecvent, au fost efectuate percheziții corporale și în automobilul persoanei vizate. În rezultatul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate mijloace financiare în sumă de 10 000 MDL.

În repercusiune, funcţionarul IP Soroca a fost reținut pentru 72 ore, în baza
prevederilor art. 326 alin. (2) lit. b) Cod Penal, trafic de influență. În acest context, SPIA apelează la disponibilitatea conlucrării interinstituţionale, pentru a combate flagelul ilegalităţilor. Totodată, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde a fi implicaţi în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

Articolul precedentSecuritatea copiilor în atenția comunității la Vasilcău
Articolul următorTimp de zece zile se va micșora presiunea apei în robinetele sorocenilor, temporar ar putea fi sistată livrarea apei
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.