Oamenii au plătit câte 3000 de lei, dar au rămas fără apă: rânza moldoveanului, intrigi politice sau incompetență la Nimereuca? / VIDEO

0
1833

În vara anului 2021 am realizat un reportaj despre lipsa apei în robinetele din gospodăriile satului Nimereuca, după ce localnicii achitaseră câte 3000 de lei pentru conectarea la noul apeduct. Ulterior problema a fost rezolvată, însă doar temporar. Situația s-a agravat între timp, iar oamenii tot nu au apă.

Autoritățile locale strâng neputincioase din umăr și spun că înțeleg necazul oamenilor, dar problema oricum rămâne nerezolvată. Victoria Boțoc a revenit de peste hotare și zice că și-a dorit să ajute comunitatea de baștină, iar în ultima jumătate de an conduce Întreprinderea Municipală “Nimereuca Servicii”. Ea ne spune că nu este prima dată când stația de captare și pompare a apei rămâne fără energie electrică din cauza datoriilor, dar că nu mai este dispusă să achite bani din propriul buzunar.

La ședința consiliului comunal din 10 octombrie 2022, un subiect important a fost cu privire la aprobarea prețului pentru un metru cub de apă furnizat consumatorilor de Întreprinderea municipală “Nimereuca – Servicii”. Cu toate că decizia a fost aprobată, mai bine de o lună aceasta nu a fost publicată în Registrul Actelor Locale, chiar dacă celelalte decizii au fost plasate. Astfel încă nu este valabilă și respectiv consumatorii nu pot achita pentru apa consumată, iar cu acești bani să fie achitată energia electrică furnizată pentru captarea și pomparea apei.

Dar intrigile pare-se că nu se opresc aici. Fostul primar al comunei Ion Naval, care este în prezent consilier local, ne spune că problema, de fapt, se ascunde de cealaltă parte a monedei. Totodată fostul primar susține că nu a pus și nu pune bețe în roate nimănui. Între timp problema rămâne fără o soluție, secretara consiliului local se află în concediu medical, iar decizia așa și nu a intrat în legalitate. Primarul susține totuși că această situație nu are loc prima dată, și că doar pe parcursul acestui an a mai avut neînțelegeri în relația cu secretarul consiliului.

Varvara Pahom, Secretar al Consiliului comunal Nimereuca, infirmă orice învinuire și ne-a asigurat că va prezenta argumente și dovezi despre nevinovăția ei, după ce va reveni la serviciu.


Articolul precedentTest cu capitalele Americii de Sud! Răspunde la aceste întrebări și află cum stai cu geografia
Articolul următorVezi ce e cu „Căldură în noiembrie”, cum e „Iubirea la Oameni” dar mergi și la alte spectacole în acest weekend
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.