O soroceancă a cucerit Iașiul cu patiserii în stil tradițional / VIDEO

0
943

O basarabeancă din Soroca, mamă a trei copii, a reuşit să dezvolte la Iaşi o patiserie, care între timp a devenit una dintre cele mai populare în oraş. Nicoleta Hriţcu administrează acum mai multe cofetării, în care se vând peste 65 de feluri de deserturi artizanale, scrie TVR Moldova.

„Bine aţi venit la cuptorul moldovencei. Noi avem produse de cofetărie şi patiserie. Aici avem vitrina cu produse de patiserie, acolo avem vitrina cu produse de cofetărie.” Antreprenoarea administrează, la Iaşi, şapte patiserii în stil tradiţional. Decorul şi culorile amintesc de bucătăria veche a buniciilor.

Ideea de a porni o astfel de afacere i-a venit Nicoletei Hriţcu acum 11 ani, după ce a participat la un concurs culinar. A vândut un teren, a accesat fonduri din partea statului şi, astfel, a reuşit să adune 21 de mii de euro care i-a investit într-un laborator de preparare a prăjiturilor.

SURSA: TVR Moldova

Articolul precedentBunuri în proporții considerabile, achiziționate din fonduri externe pentru refugiați, delapidate de persoane publice din cadrul unei direcții din cadrul CMC Chișinău
Articolul următorMeteo: astăzi vom avea cer parțial noros și până la +16 grade Celsius
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.