O femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță chiar în ambulanță

0
1022

Peste șase mii de solicitări au fost înregistrate în ultimele 24 de ore la serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (AMUP).

La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 2.367 pacienți, dintre care 1.795 adulți și 572 copii, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md. Echipele de asistență medicală urgentă au asistat două nașteri în condiții de prespital, care au decurs fără complicații. Pe 2 noiembrie, o femeie din Soroca a adus pe lume o fetiță în ambulanță… Pe 3 noiembrie, o femeie din Taraclia a născut un băiețel. Mamele și nou-născuții au primit îngrijirile medicale și au fost transportați la maternitate. Echipele de asistență medicală urgentă au acordat ajutor medical calificat la 38 pacienți, după ce aceștia au fost implicați în accidente rutiere. Ulterior, 32 persoane au fost transportate la spital pentru tratament.

Totodată, 1.318 persoane cu urgențe cardiovasculare au beneficiat de asistență medicală urgentă, inclusiv 17 pacienți cu sindrom coronarian acut. De asemenea, la numărul unic pentru apeluri de urgență 112 au fost înregistrate 820 solicitări pe motivul urgențelor neurologice, dintre care 87 accidente vasculare cerebrale.

tv8.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.