O explozie de la o butelie de gaz a distrus o casă la Bădiceni

0
2868
foto: DSE Soroca

La 14 iunie 2021, pompierii au fost alertați în privința unei deflagrații care a avut loc la Bădiceni. Salvatorii au localizat incendiul și l-au lichidat, apoi au demolat ce a mai rămas din casă, pentru  ca să nu fie pusă în pericol viața cetățenilor. Din locuință au fost evacuate două butelii propan-butan. 

„Ajunşi la faţa locului, pompierii au stabilit că într-o gospodărie din sat, de la o butelie de gaz s-a produs o deflagrație, care a distrus casa bătrânească. Proprietarul casei a fost evacuat de către localnici și a fost preluat de un echipaj SAMU Soroca, care l-a transportat la Spitalul Raional Soroca. În urma deflagraţiei acesta a primit arsuri de gr. II-III la membrele superioare şi regiunea feţei” ne-a informat Serghei Plitoc, șef-adjunct al DSE Soroca.

Astfel Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca reaminteşte suplimentar cetăţenilor că buteliile cu gaze “propan-butan” sunt periculoase. 

Direcţia Situaţii Excepţionale Soroca reaminteşte cetăţenilor că: este interzisă depozitarea buteliilor cu gaze “propan-butan” combustibile în case individuale, apartamente și camere de zi, precum și în bucătării, căi de evacuare, scări, subsoluri, mansarde, balcoane și logii. Pericolul mortal de la un cilindru de gaz crește în special în timpul iernii, când temperatura ambiantă este scăzută. Iar aici nu este doar faptul că un număr mare de butelii de gaz vechi, uzate și periculoase sunt folosite de cetăţeni. Uneori, umplerea buteliilor cu gaze “propan-butan” de uz casnic este efectuată de cetățeni la stațiile de alimentare cu gaze care nu dispun de o verificare specială a buteliilor cu gaze. Primul lucru pe care trebuie să-l cunoască toată lumea: este interzis să păstrați buteliilor cu gaze “propan-butan” în case și apartamente. Merită să ne amintim că atunci când este încălzit, gazul se extinde și, dacă aduceți un astfel de cilindru într-o încăpere caldă, acesta poate exploda.

În cazul depistării unui incendiu, de urgenţă apelaţi la numărul de telefon 112.

Articolul precedentSorocenii cu pașaport biometric nu pot merge la odihnă în Grecia
Articolul următorA ars un apartament din casa socială de la Soroca / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.