Numărul ucrainenilor care au traversat granița RM, de la începutul războiului, este de peste 10 ori mai mare decât numărul persoanelor intrate în RM, din alte state

0
85

Grimasele războiului

  Conform datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, în perioada 24 februarie — 23 mai, frontiera Republicii Moldova a fost traversată de 431.670 de ucraineni. Dintre aceștia, 338.784 de cetățeni ucraineni au ieșit din RM, iar 80.560 au rămas pe teritoriul RM.

Pe de altă parte, după cum afirmă aceeași sursă, în perioada respectivă, în Republica Moldova au intrat 39.617 cetățeni din alte state. Dintre aceștia, 33.371 au părăsit RM, iar 3.681 au rămas aici. 14.891 de cetățeni au părăsit teritoriul Republicii Moldova pe cale aeriană.

În total, pe teritoriul Republicii Moldova sunt 84.241 de cetățeni străini, dintre care 44.839 sunt minori (cetățeni ucraineni și de alte naționalități ce au intrat pe segmentul MD-UA). Să mai menționăm că, în perioada vizată, Biroul Migrație și Azil a preluat 7.573 de cereri de azil. (Dan AOLEI)


Articolul precedentFotografia zilei: Parcare “nouă” la Soroca-Nouă
Articolul următorIgor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. A fost reținut și cumnatul lui, Petru Merineanu.
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.