Nu toți vor primi 16 mii de lei după ce s-au infectat la locul de muncă: Premierul Chicu a cerut scurtarea listei

0
848

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut ca 32 de persoane care urmau să primească indemnizația unică de 16 mii de lei, după ce s-au infectat cu COVID-19 la locul de muncă, să fie excluse din listă, scrie jurnal.md

Potrivit sursei, Chicu a făcut solicitarea la ședința Guvernului, în cadrul examinării proiectului privind alocarea mijloacelor financiare în acest sens. Proiectul prevedea alocarea indemnizației unice pentru 18 persoane angajate în sistemul Ministerului Justiției, opt persoane – la Ministerul Apărării, șase persoane – la Serviciul de Protecție și Pază de Stat și 320 de persoane din instituții bugetare și instituții medico-sanitare publice din subordinea Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autorităților publice locale.

Ion Chicu este de părere că unele primării care au ignorat cu nerușinare regulile sanitare și dacă nu e pregătită argumentarea, dovada că s-au contaminat în exercițiul funcției, unii pot fi excluși din listă. Premierul a propus să fie aprobată alocarea îndemnizației doar pentru cei 320 de angajați din sistemul medico-sanitar.

Proiectul prevedea alocarea a 5,6 milioane de lei din Fondul de intervenție al Guvernului, mai scrie jurnal.md

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.