Noi detalii despre recitalul compozitorului Eugen Doga la Cetatea Soroca

0
78

Tot mai mulţi cititori ai ziarului “Observatorul de Nord” şi vizitatori ai site-ului www.observatorul.md ne întreabă cât vor costa biletele la spectacolul Maestrului Eugen Doga care va avea loc la Soroca.

Iniţial se dorea ca recitalul de la 22 septembrie să aibă loc în Cetatea Soroca, organizatorii preconizând că accesul va fi gratuit. Dar ţinând cont de faptul că Eugen Doga urmează să evolueze împreună cu Orchestra și soliștii Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Trupa “Akord”, Vitalie Advahov şi alţii, dar şi că numărul doritorilor de a admira acest spectacol este tot mai mare, s-a luat decizia că recitalul va avea loc în preajma cetăţii. Accesul va fi liber.

Într-un comunicat de presă Ministerul Culturii anunţa anterior că “pentru desfășurarea concertelor au fost selectate locații cu încărcătură istorică, imobile de patrimoniu restaurate, inclusiv cu suportul partenerilor externi”. Pentru luna septembrie au fost preconizate trei recitaluri, după ce primul astfel de spectacol a avut loc la 20 august la Castelul Mimi din Bulboaca, şi anume la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Căușeni (21 septembrie), Cetatea Soroca (22 septembrie) și la Complexul istorico-arhitectural „Manuc Bey” din orașul Hâncești (23 septembrie).

Amintim că anul 2017 este declarat Anul Eugen Doga, astfel spectacolul din Soroca face parte dintr-o serie de acţiuni organizate de Ministerul Culturii.

Citește: Eugen Doga vine cu un spectacol de excepţie în Cetatea Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.