Nisipul de pe plaje, spălat de ploi

0
15

Sorocenii se vor bucura în acest an de plajă, și mai puțin de scăldatul în râul Nistru, care este interzis de mai mulți ani la rând.

Viceprimarul orașului Soroca, Mihail Grabciuc, ne-a declarat că sorocenii au la dispoziție pentru a se odihni în perioada estivală una din plajele special amenajate în zona Soroca Nouă și în centrul localității, în preajma bazei de odihnă “Victoria”.

În timp ce unii planifică o escapadă la mare ori la munte, alții se limitează la ceea ce le poate oferi plajele și alte zone turistice din țară.

„Cu un an și jumătate în urmă a fost înnoit nisipul de pe ambele plaje din Soroca. Au fost transportate 20 camioane de nisip, însă din cauza inundațiilor și a ploilor torențiale, nivelul apei în râul Nistru s-a mărit, iar ploaia a spălat o bună parte din investiție. La moment plajele sunt îngrijite, iar iarba este în permanență cosită”, a spus viceprimarul.

Totodată, autoritățile publice locale planifică să instaleze mai multe umbrele pe plajă, cabine și scaune, care ar permite unui număr mai mare de cetățeni să se odihnească în perioada estivală pe plajele de pe malul Nistrului.

Doina Alexei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.